Tip na výlet: Gazdovský dvor ako zo sna (kontaktná ZOO pri Senci)

Hľadáš pokojnú oázu s domácimi zvieratkami, ktoré si môžu deti i pohladkať? Kde nájdeš aj iné atrakcie a zábavky pre deti? Navštív toto gazdovstvo a zabavíte sa aj na 3 hodinky. Prečítaj a pozri si viac o ňom v článku.

Gazdovský dvor pusté ulany emamamamu

Základné fakty o Gazdovskom dvore

Kde sa nachádza: západné Slovensko, obec Pusté Úľany (19 km od Trnavy, 49 z Bratislavy), vedľa diaľnice D1, presná poloha na mape, GPS plus kód:

Dostupnosť: autom

Náročnosť: ľahká

Možnosť parkovania:  veľké parkovisko pred vstupom, zdarma

Občerstvenie/strava/ubytovanie: bufet, vonkajšia terasa

Iné možnosti: návšteva historického mesta Trnava s množstvom ihrísk

Vhodnosť pre kočíky: áno, všade sú štrkové cesty (ide sa trochu ťažšie)

Detský kútik: áno vonkajšie drevené ihriská a rôzne šmykľavky či hojdačky

Čo ťa čaká na gazdovstve?

Gazdovský dvor v Pustých Úľanoch je iba 19km od Trnavy po lokálnej ceste a 46 km z Bratislavy. Dostaneš sa tam i z diaľnice D1 (zídeš na Senec, prejdeš centrum po ceste 61 a pokračuješ cestou 62 smer Sládkovičovo, zhruba v polovici pokračuješ na Pusté Úľany, kde sa dvor nachádza).

Dvor je ďalšou super kontaktnou ZOO s domácimi zvieratkami 🐐🦙🐓 a 1 lamou 🙂. Zvieratká sú zväčša domáce (kone, poníky, kravy, kačice, prasiatka a iné), k menším môžu deti vojsť do výbehu a nakŕmiť či očesať ich (najmä kozy, zajačiky, ovca, kačice). Kŕmiť môžete i ryby. Krmivo sa kupuje za symbolický poplatok pri vstupe alebo pri výbehu kôz. S deťmi sa tu zabavíš aj na 3 hodinky. Dajú sa bezplatne požičať drevené káričky a deti v nich povoziť voľne po areáli. Môžete tu i piknikovať pred bufetom, relaxovať, je tu i bufet.

Ak máš dieťatko v kočíku, cestičky sú ním zjazdné. Avšak budeš ho musieť viac tlačiť, keďže sa trošku horšie išlo, sú tu štrkové cestičky.

Areál krásny a čistý. Úplná nádhera 👌. Je tu veľa stromov, zelene, jazero i malý ..potôčik“. Deti sa vybláznia na množstve detských prvkov – húpačky, šmykľavky, drevené domčeky, trampolína a iné vychytávky (viď fotky). Môžete vyskúšať aj jazdu na koči ťahanom koňom, plavbu na 🚣‍♀️ (obe extra spoplatnené). Trošku mi to pripomínalo EkoPark Piešťany (pisala som o ňom tiež na blogu, avšak v lacnejšej gazdovskej verzii (vstup dospelý cca 6 e/ staršie dieťa 4 e). Menej komerčnej.👍

Toalety sú taktiež čisté, avšak prebaľovací pult som nepostrehla.

Otvorené je počas letných prázdnin ut-ne od 14-19hod., od septembra pia-ne 13-17hod..👍

Parkovisko je síce menšie, ale zaparkuješ pred areálom zadarmo.


Navštív aj ty ďalšie TOP výlety:

Viac tipov na výlet s deťmi z celého Slovenska TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.