Zveropark Žarnovica

Tip na výlet: Zveropark pri Žarnovici (diaľnica R1)

Ak hľadáš park v prírode, kde sa ti deti vybehajú a vybláznia, zároveň sa zoznámia so zvieratami a načerpajú nové zážitky, určite navštívte Zveropark. Majú veľa vychytávok pre deti, upravený čistý areál a strašné množstvo detských atrakcií. Navyše je vhodný i pre kočíky. Ak nemáš pro sebe, môžeš si zapožičať káričku (dieťa už musí sedieť).

Zveropark Žarnovica
Zveropark Žarnovica

Základné fakty o Zveroparku

Kde sa nachádza: stredné Slovensko, Revištské Podzámčie pri Žarnovici, vedľa diaľnice R1, presná poloha na mape TU, GPS plus kód: GP68+J4 Žarnovica

Dostupnosť: autom

Náročnosť: ľahká – stredne ťažká

Možnosť parkovania:  veľké parkovisko pred vstupom, zdarma

Občerstvenie/strava/ubytovanie: bufety, zmrzlina, aj vonkajšie terasy

Iné možnosti: táborenie v skvelom Táborisku nad Zveroparkom, bicyklovanie, neďaleký hrad Revište

Vhodnosť pre kočíky: áno, všade sú štrkové cesty

Detský kútik: áno vonkajšie drevené ihrisko, taktiež obrovské skákacie ihrisko nad Zveroparkom (za poplatok – 1e/os. pre rok 2021)

Čo ťa čaká vo Zveroparku?

Zveropark je super tip na miesto (kontaktnú ZOO), kde môžeš počas cestovania po Slovensku ,,vyvenčiť“ deti. Ak ideš po diaľnici R1, uvidíš pri krajnici veľkú navádzaciu tabuľu ,,Zveropark“, stačí podľa nej zísť na lokálku a cez Revištské Podzámčie pri Žarnovici prejsť do lesa za dedinou, kde po cca 5 min jazdy nájdeš Zveropark. Kľudne vezmi kočík, prípadne máš možnosť deťom dopriať zážitok v podobe jazdy na káričke, ktorá sa požičiava za 2 e (+ 5 e záloha). Ich množstvo je obmedzené, preto si na už pokladni zisti, či sú voľné. Po areáli sa dá voziť aj motorizovaným vláčikom, ktorý ťahá traktor. Tiež za poplatok.

Okruhy Zveroparku pri Žarnovici

Zveropark má 3 okruhy. Okrem zvierat rôzneho druhu (kozi, ryby, veveričky, prasiatka, diviaky, vtáky, líška, ovečky, srny, jelene, lane a veľa iného) v hlavnom okruhu, je tu i zábavný skákací areál na kopci nad parkom (vstup 1 e/os.) a najnovší Rozprávkový okruh, kde deti spoznajú rôzne postavičky zo známych rozprávok (Máša a medveď, Vajce na vandrovke a pod.). V areáli sú 2 vodné plochy a pri nich možno absolvovať aktivity ako – chytanie červíkov v hline a ulovenie vlastnej rybky, streľba na terč. Deti sa môžu zastaviť aj pri náučných tabuliach a hádať odpovede alebo sa pošmýkať s rodičmi na dlhej šmykľavke. Video z areálu nájdeš pod fotkami :).


Vo Zveroparku je niekoľko bufetov a zmrzlina (nie vždy sú všetky otvorené). Jeden veľký bufet je hneď za vstupom. Disponuje veľkou krytou terasou a vedľa neho je aj velikánske ihrisko s množstvom hracích prvkov (fotky nižšie). Ďalšie mini ihriská sú všade po areáli. Veľké plus v horúčavách sú na rôznych miestach umiestnené umývadlá s pitnou vodou, kde si voľne môžeš načerpať vodu.

Vo zveroparku je dostatok tieňa, kde sa ukryješ počas letných horúčav. Pozor, naopak za nepriaznivého počasia nemusí byť park otvorený! Treba si to vždy overiť. Toalety sú umiestnené na viacerých miestach a sú čisté.

Táborisko ako super atrakcia

Nad parkom na kopci hneď vedľa skákacieho centra je Táborisko. Ide o oplotené miesto s drevenými mini chatkami, mobilnými domami, tzv. medvedími brlohmi i podsadovými stanmi s látkovou strechou (základňa je z dreva), kde si môžeš prenajať svoj stan na prenocovanie pod holým nebom. Práve stany vyzerajú na super zážitok nielen pre dospelých, ale i deti ;). A za super ceny! Takto táborisko vyzerá (pre viac informácií o táborisku, jeho okolí či ako si zajednať ubytovanie klikni tu: Tip na výlet: Zaujímavé táborisko vo Zveroparku pri Žarnovici):

táborisko zveropark
Táborisko Zveropark

No ako? Pôjdete pozrieť Zveropark? Budem rada, ak sa podelíš so svojou skúsenosťou v komentári.


Viac tipov na výlet TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.