výlet s detmi zoo emamamamu

Tip na výlet: Očarujúca ZOO Hodonín (mapa aj video)

Úžasná menšia ZOO, ktorú ľahko absolvuješ aj s malými deťmi či kočíkom. Môžem povedať, že je ,,baby friendly“. Navyše skrýva hneď niekoľko ,,pokladov“.  O všetkom sa dočítaš v článku.

Základné fakty

Kde sa nachádza: v meste Hodonín (hneď za hranicami), Česká republika

Dostupnosť: najlepšie autom

Náročnosť: ľahká prechádzka

Možnosť parkovania: menšie parkovisko cca. 5 min. chôdze od vstupu do ZOO, bezplatné

Občerstvenie/strava/ubytovanie: občerstvenie možné v bufetoch v ZOO (dá sa platiť v korunách, eurách a väčšinou aj kartou)

Iné možnosti: návšteva lanového parku pre deti, prechádzka po centre Hodonína, návšteva Baťovho kanálu (7 km) prístav v Skalici v SR

Vhodnosť pre kočíky: všetky typy kočíkov (asfaltová cesta do aj v ZOO)

Detský kútik: veľké vonkajšie ihrisko v ZOO (preliezky, šmykľavky; detský kolotoč/veľká trampolína/ nafukovací hrad – spoplatnené, ); v ZOO sa nachádza aj prebaľovací kútik pre deti

Ako to vyzerá po vstupe do ZOO, môžeš vidieť vo videu:

Čo ponúka ZOO Hodonín

ZOO v Hodoníne nás veľmi očarila. Je to menšia ZOO oproti ostatným (Bojnice, Bratislava, Zlín), avšak veľmi príjemne sa v nej prechádza s deťmi. Výbehy zvierat sa nachádzajú pokope, vedľa seba, ZOO je prehľadne rozdelená, v jej areáli je veľa zelene, navyše navigačné šípky sú výborným pomocníkom, ktoré ti pomôžu ju celú prejsť. Parkovať môžeš na parkovisku vzdialenom 5 min. chôdze od ZOO. Je zdarma. Od neho vedie asfaltová cesta až k ZOO. Ceny vstupného nie sú vôbec vysoké (cca. 140 Kcs dospelý). Platiť sa dá aj kartou.

Levy zoo hodonin emamamamu
Biele levy v ZOO Hodonin

Aj napriek tomu, že v ZOO Hodonín nie sú napr. medvede či žirafy, majú iné ,,poklady“. Napríklad my sme boli veľmi prekvapení z levov, ktoré v ZOO chovajú. Majú tu rodinku bielych levov (2 mláďatká), ktoré sú vo svete naozaj rarita. Ide totiž o genetickú mutáciu – bielu srsť. Okrem toho tu chovajú aj leva afrického, ktorý je v prírode žiaľ už dlho vyhynutý. Nachádza sa preto iba v ZOO po svete alebo v súkromných chovoch. Okrem nich tu majú tigre, lamy, ťavy, opice, klokany, surikaty, rôzne vtáky, plazy, ryby, párnokopytníky. Kedže ZOO nie je rozľahlá, s deťmi ju prejdeš tak za 1 – 1,5 hod. Celý areál môžeš vidieť na fotke.

Mapa ZOO Hodonín, výlet s deťmi, emamamamu.sk
Mapa ZOO Hodonín

O tom, že je ZOO prispôsobená deťom, svedčí aj veľké detské ihrisko v jej areáli (hneď vedľa toaliet). Časť atrakcií je síce spoplatnená, ale veľká časť zasa nie. Deti sa tu super vybláznia. Okrem toho tu nájdeš aj prebaľovací pult pre bábätká.

Detské ihrisko ZOO Hodonín

Okrem ihriska je tu úžasný 3D lanový park (na foto nižšie) hneď oproti vstupu do ZOO (od leta 2021 uzavretý po zničení tornádom). Ide o komerčnú atrakciu, ktorá nepatrí k ZOO. Ceny vstupného sú preto vyššie. Takže ak tvoje dieťa nezaujmú zvieratká, kľudne sa môže vyblázniť aj v korunách stromov 😉 .

lanový park Hodonín

Hodonín stojí za výlet, že? Okrem neho môžeš objaviť viac tipov na výlet TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.