NÁVOD: ako vyplniť tlačivo ,,Žiadosť o rodičovský príspevok“

Ideš žiadať o tzv. rodičovský príspevok? S mojim prehľadným návodom vyplníš tlačivo ,,Žiadosť o rodičovský príspevok“ rýchlo a bez starostí. Tak poď na to!

Ako rodič máš nárok na podporu od štátu, tzv. rodičovský príspevok v sume 220,70 € v roku 2019. Ak ho chceš získať a poberať ako rodič na zabezpečenie riadnej starostlivosti o tvoje dieťa do troch rokov veku resp. do šesť rokov veku (ak má dieťa nepriaznivý zdravotný stav), musíš si prejsť administratívnou tortúrou. Ako inak… Keďže si musíme pomáhať, pripravila som malého pomocníka, ktorý ti pomôže zahnať všetky pochybnosti pri jeho vypĺňaní a výrazne ti uľahčí a zrýchli celý proces.

Ako získať rodičovský príspevok a čo vyplniť?

Ak chceš získať rodičovský príspevok, musíš  vyplniť  tlačivo Žiadosť o rodičovský príspevok, ktoré si môžeš stiahnuť a vytlačiť TU. Poskytnú ti ju aj na Úrade práce v mieste trvalého bydliska. Prípadne si ju môžeš podať i elektronicky, pokiaľ disponuješ elektronickým podpisom.

Môj malý pomocník/návod je vlastne vzor žiadosti o rodičovský príspevok  – jeho 4 hárky (viď obrázky nižšie), ktorý obsahuje žltým podfarbením zvýraznené polia, ktoré musíš vyplniť, aby si žiadosť podala/-la kompletnú.

Takže už len hor sa na to!

                                                                                                 Čítaj viac článkov z kategórie TU.

 

V žiadosti je nutné vyplniť všetky žlté polia, ktoré vidíš nižšie:

žiadosť o rodičovský príspevok_pomocník k vypĺňaniu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.