Tip na výlet: Park Š. Moysesa v Žiari nad Hronom s deťmi (foto + video)

Ak hľadáš miesto, kde vybehať deti, určite navštív perfektný park Štefana Moysesa. Nachádza sa blízko zjazdu z diaľnice v meste Žiar nad Hronom a navyše aj v polovici cesty do Tatier po diaľnici R1! A vstup do neho je úplne zadarmo ;).

Základné fakty

Kde sa nachádza: v meste Žiar nad Hronom (poloha parku v meste TU)

Dostupnosť: najlepšie autom

Náročnosť: ľahká prechádzka

Možnosť parkovania: veľké parkovisko pri štadióne alebo môžeš parkovať aj pri kaštieli, zdarma

Občerstvenie/strava/ubytovanie: vlastné

Možnosti v parku: miniZOO, preliezky, kúpalisko (v lete) s detskými prvkami, kaštieľ, piknik v parku; rybník; altánok

Vhodnosť pre kočíky:  pre všetky

Detský kútik: vonkajšie drevené detské ihrisko s chalúpkou (ihrisko, kde natáčali klip aj Smejko a Tanculienka)

Čo ponúka park Štefana Moyzesa?

Park som objavila na odporúčanie inej maminky, keď som hľadala miesto, kde môžem nechať vybehať Emku cca. v polovici cesty do Tatier v blízkosti diaľnice R1. Keď som pozerala ponuku všetkých známych komerčných atrakcií pre deti a videla, koľko stojí vstupné pre deti a dokonca aj pre rodičov, vyhodnotila som, že na 1-2 hodiny vybehania dieťatka je to veľmi veľa peňazí. Pátrala som preto ďalej po niečom, čo mi zadarmo ponúka rovnaký úžitok a ako bonus bude moja dcérka v prírode. Navyše to bude pokojnejšie a menej preplnené miesto pre deti. A našla som tento krásny park! Je v ňom čisto a úžasný pokoj.

Ponúka toho naozaj veľa. Z diaľnice krásne zídeš až k nemu po cca. 5 minútach. Odstavíš auto na veľkom parkovisku s dostatkom voľných miest (buď pri kaštieli alebo pri štadióne). Parkovanie aj vstup je zadarmo. Otvorený je cca. od 5:30 ráno. Fantázia. Priamo v parku sa nachádza hneď niekoľko atrakcií pre deti (mapa a virtuálna prehliadka s atrakciami TU). Okrem obrovského priestoru na vybehanie a hry napr. s loptou či piknik, ponúka aj malú ZOO s prevažne hospodárskymi zvieratkami, ale aj s klokanmi a pštrosmi. Hneď vedľa je rybník s dreveným domčekom nad ním. Rybník osídlili kačky, takže o atrakciu budeš mať postarané aj tam. V lete sa môžte ísť osviežiť na kúpalisko, kam vchádzaš cez areál parku z parkoviska pri štadióne. V parku sa nachádza niekoľko preliezok a húpačiek pre deti a taktiež mini lanový park (cca. 20 m dráha) a drevený perníkový domček pri ňom, v ktorom natáčali klip aj Smejko a Tanculienka (foto). Vyšantia sa teda aj malé aj veľké deti. My sme boli s 2-ročnými a s 5 ročnou. Sú tu aj rôzne oddychové zóny.

Naozaj sa je na čo tešiť! Oplatí sa tam zastaviť. Fotky nižšie:

miniZOO
Rybník s domčekom
Cesta k rybníku a miniZOO
Cestičky v parku plné pokoja a prírody
Park Štefana Moyzesa v Žiari a lanový park pre deti v ňom

Viac tipov na výlet TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.