zemansky-dvor-surovce-emamamamu

Tip na výlet: Zemanský dvor plný zvierat i atrakcií

Objavili sme novučký areál v Šúrovciach pri Trnave plný zábavy pre deti i dospelých. Detičky si určite obľúbia dvor s množstvom zvierat, ktorý sa podobá na farebnú dedinku z rozprávky. Potešia sa z atrakcií ako drevený stredoveký kolotoč, veľký traktor, jazda na poníku, či rôzne dráhy na preliezanie. Rodičia ocenia krásny areál s reštauráciou a chutným jedlom či s vonkajším bufetom, kde môžu posedieť pri jazierku a relaxovať. Areál je zachytený na fotkách nižšie, ktoré sa jednoznačne oplatí pozrieť 😉 .

Základné fakty o Zemanskom dvore

Kde sa nachádza: západné Slovensko, obec Šúrovce (14 km od Trnavy, 57 z Bratislavy po D1), vedľa diaľnice D1 (11 km z výjazdu na R1 smer Vlčkovce a cez obec Križovany nad Dudváhom potom po lokálke smer Zavar), GPS plus kód: 8PJ5+GV Šúrovce

Dostupnosť: autom

Náročnosť: ľahká

Možnosť parkovania:  veľké parkovisko pred vstupom, zdarma

Občerstvenie/strava/ubytovanie: bufet, vonkajšia terasa; reštaurácia; ubytovanie

Iné možnosti: návšteva historického mesta Trnava s množstvom ihrísk

Vhodnosť pre kočíky: áno, všade sú štrkové cesty

Detský kútik: áno vonkajšie drevené ihriská a rôzne šmykľavky či hojdačky, kolotoč, vyvýšené dráhy

Čo ťa čaká na dvore?

Zemanský dvor neďaleko Trnavy je ako stvorený pre výlet s deťmi. Nájdeš ho v obci Šúrovce, treba vojsť do dediny a v nej po pravej strane (ak ideš od Trnavy) sledovať smerovú tabuľu k dvoru (neodbočujte pred obcou, kde je tiež tabuľa k dvoru, ale odbočte až v obci). Tabuľa ťa zavedie až do areálu k parkovisku hneď za bránou pri budove, kde je i reštaurácia a ubytovanie. Na začiatku budovy vľavo je nenápadný vstup do dvora (je označený). Po vstupe do dvora sa ti otvorí výhľad na krásny nový areál s jazierkom a sochou sv. Huberta, patróna poľovníkov. Hneď vedľa je veľká terasa s vonkajším bufetom, kde môžeš v prípade smädu či hladu posedieť s deťmi. Tu sa platí vstupné. Cena vstupného sa v roku 2021 pohybovala okolo 5e/dospelý, 3e dieťa (do 2 rokov je vstup zdarma). Otvorené je od 10:00 do 18:00 denne aj počas víkendov a sviatkov. Obdržíš mapu areálu, ktorú si detičky môžu doma aj vyfarbiť 😉 .

Ceny pokrmov v bufete sú veľmi príjemné a jedlo veľmi chutné, všetko okolo 4-8e. Majú aj klasické ,,vyprážance“, ale aj rybku Hejk s kyslou oblohou a chlebom (6e). Odporúčam ochutnať výbornú fazuľovú polievku s obrovskými červenými fazuliskami, všetkým nám chutila (4e).

Našu Emku nadchol areál so zvieratami nachádzajúci sa hneď za vstupným areálom. Zvieratká si mohla nakŕmiť (krmivo je za poplatok) a vstúpiť k nim do výbehu. Na dvore majú klasické farmárske zvieratká (kačky, kozy, králiky, prasiatka, koníky), ale aj lamu či jelene. Zvieratká sú umiestnené v klietkových výbehoch s krásnymi domčekmi ako z rozprávky, každé zvieratko má popisnú tabuľu s informáciou o ňom. Celkovo areál pôsobí veľmi rozprávkovo, práve pre tento farebný rozprávkový štýl. Je tu veľa detailov, ktoré slúžia aj deťom – interaktívne hracie prvky (napr. dráhy s kotúľajúcim sa vajíčkom, vyvýšené dráhy apod.). V zadnej časti sa nachádza aj bludisko zo slamy, ktoré zvládne aj menšie dieťa. Pri výbehu s poníkmi, je možnosť sa na nich i povoziť (poplatok 3 e v roku 2021). Toto bol pre Emku super zážitok a ani poník s ním nemal problém, keďže sa o ne príkladne starajú a v ten deň vozil detičky zriedka. Poníkov je viac, v prípadne vozenia detí ich striedajú. Posledné zvieratká s najväčším výbehom sú jelene, srnky a muflóny, ktoré uvidíš úplne vzadu na konci dvora.

V zadnej časti pri bludisku sú aj hracie detské prvky (detské ihrisko) – drevený stredoveký kolotoč (zdarma), šmykľavka v tvare dreveného traktora Zetor, reálna maketa železného traktora, kde si môžu sadnúť i dospelí. Môžete si zahrať i drevené piškvorky či detičky preliezť po vyvýšených dráhach a pohúpať sa na drevených koníkoch. Vyšantia sa tak maličké deti ako aj väčšie. S kočíkom prejdeš areál bez problémov. Psík do časti so zvieratkami nemôže ísť.

Zadný areál so zvieratkami je v peknom prostredí, stromy sú umiestnené zväčša po obvode, takže aj v prípade silnejšieho veterného dňa, nie je problém sa po areáli prechádzať. Nájdeš tu i malú bylinkovo zeleninovú záhradku v štýle kláštornej záhradky s edukatívnou funkciou.


Navštív aj tieto TOP miesta:

Viac tipov na výlet s deťmi z celého Slovenska TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.