emamamamu.sk bibione

Dovolenka s deťmi: Bibione v Taliansku (+kontakty na ubytká)

Ak hľadáš dovolenkovú destináciu, ktorá nie je viac ako 6-7 hodín od Bratislavy autom, vhodná aj pre bábätko, ubytko takmer pri mori, tak Bibione je to pravé! Boli sme, vyskúšali s 1-ročnou Emou a určite odporúčame. Pripájam ti aj kontakty na šikovné ubytovania do 100 m od úžasnej pláže s detskými prvkami. 

Základné fakty

Kde sa nachádza: Taliansko (cca 6hod. 17 min. z Bratislavy cez Rakúsko; 2 hod. od južných rakúskych hraníc), Jadranské more

Dostupnosť: najlepšie autom, autobusy

Pláž: piesková

Vhodnosť pre kočíky: všetky typy

Odkedy máme Emu vyhľadávame baby firendly dovolenkové destinácie. Prvý raz sme boli s Emou práve v Bibione. Vyhovovala nám práve piasková pláž, keďže Ema už trénovala chôdzu a behanie. Piesok bol vhodný práve na nácvik chôdze a tiež na plážové hry pre ročné dieťa.

Prečo Bibione – časť Lido del Sole a jeho pláže?

Mesto Bibione je rozdelené na zóny. My obľubujeme zónu nazvanú Lido del Sole, ktorá je pri píniovom lese, ďalej od hlučného centra (cca. 2,7 km).  Je preto veľmi vhodná pre rodiny s deťmi. V meste je množstvo hotelov, ale aj apartmánových domov a komplexov. Veľa je prispôsobených práve rodinám s deťmi. Naozaj si je z čoho vybrať. My sme sa vždy ubytovali blízko mora, práve kvôli rýchlej pešej dostupnosti s dieťatkom. Vybrala som preto zopár ubytovaní do 100 m od pláže, vhodných aj pre malé deti. Ak ťa oslovia, kontakty na ubytovateľov uvidíš na fotkách nižšie v texte.

Výhody Bibione a pieskových pláží?

Niekto má rád pieskové, niekto kamienkové pláže. Ja som už vyskúšala obe. S deťmi zatiaľ preferujem pieskové. Tie v Bibione práve preto, že:

  • sú vhodné pre deti, ktoré ešte nechodia aj pre tie, ktoré sa už ,,rozbiehajú“
  • sú skvelé na plážové hry a stavanie z piesku, zahrabávanie sa, proste všetko, čo zabaví malé dieťa
  • pieskový vstup do mora je oveľa príjemnejší práve pre malé deti
  • deťom nemusíš kupovať topánky do mora (keďže tam nie sú skaly, ježkovia ani kamienky)
  • teplučká voda v mori
  • v Bibione sú zväčša lehátka so slnečníkom na pláži v cene ubytovania, alebo sú napr. v cene celodenného parkovania (v r. 2019 = 8e)
  • na pláži sú detské ihriská, sprchy a aj sociálne zariadenia, takže bábätko/dieťa môžeš ľahko umyť od soli či iných nečistôt
  • mesto má množstvo cyklotrás (aj popri dlhej pláži), takže sa všade bezpečne dostanete aj bajkom
  • mesto má napr. aquapark a v nočných hodinách program venovaný deťom

Koľko stojí ubytovanie v Bibione?

Je to rôzne. Najdrahšie ceny ubytovania sú práve začiatkom augusta, keďže Taliani majú celonárodné dovolenky a chodia k moru. Ak teda chceš ušetriť, choď na dovolenku buď jún-júl alebo koniec augusta – september. Dávaj si tiež pozor na počasie, v Benátskom zálive je veľmi premenlivé. Odporúčam si 1-2 týždne vopred sledovať predpoveď pre tvoj dovolenkový termín v Bibione a rezervovať si pobyt podľa predpovede počasia. Nám sa tu vždy osvedčila dovolenka v auguste. Vtedy je najstabilnejšie počasie práve na v severnej časti Talianska, kde leží aj Bibione.

Ubytovania v Bibione do 100 m od mora

Ubytovanie prenajíma viacero agentúr. Treba si len vybrať konkrétne a kontaktovať ubytovateľa. Pozor, v niektorých sa nastupuje v piatok a v iných v sobotu. Zisti si to preto vopred 😉 . Aké možnosti ti teda Bibione ponúka?


Ubytovanie v dome AnnaMaria

Tu sme bývali aj my. Ubytovanie v priestranom apartmáne sme mali cca 100 m od širokej pieskovej pláže, takže s deťmi sa veľmi nenachodíš. Lehátka sme mali vždy v cene ubytovania na celý týždeň. Apartmán sa nachádzal v apartmánovom dome AnnaMaria, ktorý patrí pod agentúru Adria (Adria Agenzia) – zamestnávajú aj Slovenku, takže komunikovať môžeš pri rezervácii aj po slovensky. Areál je oplotený, máš tu kryté parkovanie, veľký bazén, gril, sociálne zariadenia pri bazéne, vonkajšie sedenie, 2 bicykle na apartmán v cene (na vyžiadanie 1 detská sedačka grátis). Apartmány majú kuchyňku s vybavením, balkón. Ako mínus hodnotím to, že si musíš doniesť vlastné uteráky, vybavenie na umývanie riadu či sáčky do koša (proste veci, ktoré by mali byť už v cene ubytka). V cene sme ale mali beach servis (2 lehátka a slnečník). Fotky ubytovania vidíš nižšie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dom Oasi

Hneď oproti nášho domu je dom Oasi, ktorý prenajíma agentúra Europa. Je to vysoký apartmánový dom s veľkou oplotenou záhradou, bazénom, parkoviskom, grilmi a detským ihriskom v areáli. Kontakt na agentúru uvidíš na obrázku nižšie:


Ubytovanie Capello del Sole

Pod Adria agenziu spadá aj toto ubytovanie, ak sa ti páči, tak je cca. 100 m od pláže.


Eco rezort Costa Rica (Bosco Canoro East)

Popri píniovom lese a pláži sa nachádza niekoľko ubytovacích komplexov, ktoré myslia aj na deti. Napr. tento s názvom Costa Rica s mini klubom, s vonkajšími detskými prvkami a bazénom, či veľkou záhradou. Areál vyzeral úžasne čisto. Navyše na pláž vedie drevená cesta cez les, úžasne to tam voňalo (foto)! Kontakt na ubytovateľa na obrázku:

 


Komplex Stella Maris

Hneď vedľa Costa Rica rezortu je aj tento komplex s bytmi Stella Maris. Má vlastnú obrovskú záhradu, myslím, že aj detské prvky v nej, parkovisko pre autá a vstup na pláž. Na obrázku môžeš vidieť ako vyzerajá pláž pred ich komplexom. Majú tam aj sociálne zariadenia a bar. Kontakt na foto:


Ubytovania v Bibione do 50 m od mora

Už v tesnej blízkosti pláže je niekoľko domov s apartmámni aj s malými záhradkami. Tie však nemajú v areáloch bazény. Zväčša však majú vlastné kryté parkoviská, klimatizácie a tie so záhradkami aj vonkajšie grily:


Condominio Sabrina

Byty majú veľké balkóny, neviem však či majú aj klimatizáciu. Auto zaparkuješ pod domom. V condominiu vlastní byty viac ubytovateľov, je potrebné si len vybrať, cez akého chceš byť ubytovaná. Kontakty na nich nájdeš na foto.

 

 


Condominio Diana Ovest

Hneď za Sabrinou je toto ružové condominio. Ide o veľmi podobný dom ako Sabrina, je však zjavné, že byty majú aj klimatizáciu a veľké balkóny. Ubytovanie je možné aj na prízemí, kde sú terasky orientované rovno do ulice vedúcej/ústiacej na pláž. Dokonca tam boli ubytovaní aj Slováci ;). Je však otázne, či je ubytovanie na prízemí vhodné a bezpečné pre malé deti, keďže terasky nie sú oplotené a nachádzajú sa hneď vedľa cesty. Opäť si môžeš vybrať, cez ktorého ubytovateľa si byt prenajmeš.

 

 

 

 

 


Villagio Diana

Oproti oboch condomínií sa nachádza komplex s 2-poschodovými domami Diana (prenajíma ho agentúra Azzurra Travel Agency). Komplex je iba 20 m od pláže. Byty na prízemí majú vlastnú záhradku s detským ihriskom. K dispozícii sú aj vonkajšie grily a vlastné kryté parkovisko pre autá. Ideálne pre rodiny s deťmi

 

Objav iné tipy na výlety s deťmi TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.