palacinková torta pre deti

Od 1 roka: Palacinková torta pre deti a všetkých maškrtníkov

Od 1 roka: Palacinková torta pre deti a všetkých maškrtníkov

Úžasne ľahká a lahodná torta na každú oslavu detí. Zamiluješ si ju aj ty. Pozostáva iba z ovocia, krému a palaciniek. Ešte váhaš, či ju spravíš? Neváhaj, šup do toho!

Nikdy som nemala rada klasické krémové torty, avšak táto je úžasnou náhradou za ne! Palacinkovú by sme totiž mohli s Emou jesť stále. Odkedy sme ju ochutnali s malinami, nemôžeme sa jej dojesť. Robili sme aj jej obmenu s jahodami. Úžasná bola rovnako!

Na tortu potrebuješ cca. 11 palaciniek. Je vhodná pre bábätká, ktoré už majú zavedené celé vajíčka.

Potrebuješ na palacinky:

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 230 g hladkej múky (napr. špaldová)
  • 3 ks vajíčok
  • 10g sódy bikarbóny
  • 50 g masla
  • soľ
  • ak chceš osladiť, použi radšej javorový sirup či inú zdravšiu náhradu klasického bieleho cukru
  • 30 g kakaa (niektorí pridávajú pre staršie deti; pre mladšie ako 2-3 roky nemusíš dávať)

Potrebuješ na plnku:

  • 1-2 balenia (250 – 500 g) mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 150 g cukru (pre menšie deti ako 2 roky radšej použi zdravšie náhrady – banán, javorový sirup, nesladenú výživu a pod.)
  • ovocie (do hmoty a ako ozdobu) – môžeš použiť iba jeden druh (obľúbené sú maliny alebo jahody) alebo môžeš skombinovať viac druhov ovocia

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Zmiešame všetky suché suroviny dokopy. Zmiešame aj všetky tekuté suroviny dokopy (okrem roztopeného masla) – vajcia v mlieku dobre rozmiešaj! Do suchej zmesy pomaly prilievaj roztopené maslo. Následne do zmesy za stáleho miešania prilievaj aj tekutú zmes. Vypracuj stredne tekuté cesto a urob z neho cca 11 palaciniek.

Vyšľahaj si šľahačku. Ak chceš krémovejšiu tortu, použi 2x 250 g mascarpone, ak menej krémovú, použi iba 1 balenie. Mascarpone zmiešaj s cukrom alebo s inou náhradou cukru.

Palacinky ukladaj na seba tak, že každú vždy potrieš krémom. Na každú vrstvu krému môžeš poukladať aj na tenučko nakrájané ovocie (napr. na 1 mm hrubé plátky jahôd, maliny a pod.). Vždy stačí na vrstvu použiť zopár kúskov náhodne rozmiestneného ovocia. Krémom potri aj poslednú vrchnú palacinku a boky torty.

Tortu môžeš ľubovoľne dozdobiť ovocím, zostatkom krému, príp. inými dobrotami pre deti (podľa veku).

Tortu vlož do chladničky a nechaj min. 2 hodiny vychladnúť.

 

Čítaj viac receptov TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *