Výborné veže z ovsených lievancov, ktoré pripravíš za 15 minút. Potešia na raňajky, desiatu či olovrant. Podľa toho, čo si už bábätku stihla zaviesť, si môžeš prísady v recepte prispôsobiť, aby bábätku vyhovovali.
Potrebuješ (cca. 8 lievancov veľkosti dlane):
- 1 banán (prípadne skombinuj s iným rozpučeným/postrúhaným ovocím – ja som nastrúhala 1/2 jabĺčka)
- 1 vajíčko
- 3/4 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
- štipka mletej škorice
- 1 dl mlieka
- kokosový olej na potretie panvice (voliteľné, nemusíš použiť, ak ho nemáte zavedený)
- môžeš pridať do cesta aj rôzne ovocie (sušené/čerstvé)
PS: ak si nie si istá, kedy akú potravinu zaviesť bábätku, pozri si túto tabuľku.
Vločky zmiešaj s práškom do pečiva. Rozpuč celý banán (príp. nastrúhaj jabĺčko alebo iné ovocie) a ten pridaj do vločiek spolu s celým vajíčkom. Všetko premiešaj, pričom ti vznikne hustejšia zmes. Do zmesi pridaj mlieko. Zamiešaj, pokým nevznikne stredne riedka zmes.
Rozohrej si panvicu. Môžeš, ale nemusíš použiť kokosový olej. Lyžičkou naber zmes a na panvici vyformuj lievance veľkosti dlane (hrúbka by mala byť 0,5 cm). Počkaj, kým sa z jednej strany prepečú, potom ich obráť na druhú stranu.
Hotové lievance natri jogurtom, výživou, džemom bez cukru a navrstvi na seba, aby vznikla veža. Dozdob ovocím. Hotovo!
Čítaj viac článkov z kategórie TU.