Brokolicovo-zemiakové pyré

Od 5. mes.: Brokolicovo-zemiakové pyré s cuketovým krémom a s mäsom

Od 5. mes.: Brokolicovo-zemiakové pyré s cuketovým krémom a s mäsom

Príkrm zo zeleniny a mäska v podobe kaše si vychutnajú väčšie i menšie bábätká od veku min. 6. mesiacov.  Tým menším ho pripravíme v podobe kaše, väčším môžeme niektoré ingrediencie i nadrobno nasekať, keďže by už mali vedieť prehĺtať sústa. Príkrm je ideálny na obed i na večeru. Naozaj chutí vynikajúco.

Potrebuješ:

  • ružičku brokolice
  • 1 stredný zemiak (konzumný/sladký, … je to na vás 😉  )
  • tretina cukety
  • kvapka extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
  • mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky)

Brokolicu pokrájaj, zemiak a cuketu nakrájaj buď na kolieska alebo väčšie kocky (aby sa vám lepšie vyberali z hrnca) a spolu daj uvariť na 10-15 minút.  Po uvarení, vyber zemiaky spolu s brokolicou a s trochou zeleninového vývaru z hrnca všetko rozmixuj v mixéri na kašu (viď obrázok – zelená kaša).  Ak máte sliepku vopred uvarenú (ja si vždy väčší kus mäsa uvarím  a rozdelím si ich na 30g porcie, zamrazím a postupne vyberám), použite čerstvú. Ak nie, vyber vopred z mrazničky, rozmraz a pred podávaním do jedla zalej porciu vriacou vodou v miske (prípadne chvíľu povar so zeleninou), aby sa opäť  zohriala.  Mixér umy. Cuketu,  slepačie mäsko a olej rozmixuj v mixéri na stredne hustú kašu. Ak vie dieťa prehĺtať sústa, uvarené mäsko (30g) nakráj na drobné kúsky spolu s cuketou a obe suroviny zmiešame.

Servíruj hladošovi do misky a môžete papať 🙂 .

                                                                                                 Čítaj viac článkov z kategórie TU.

Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!

Kašu z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *