Toto ,,Ružové pohladenie detského žalúdka“, ako som jedlo nazvala, je naozaj prekvapivo chutnou kombináciou repy, kalerábu, pšena a mäska. Môžeš podávať na obed alebo na večeru. Chutil dokonca aj nášmu oteckovi!
Potrebujeme:
- dve kolieska menšej červenej repy (najlepšie domáca)
- koliesko kalerábu (1 cm hrubé)
- 2 PL pšena
- kvapka extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
- mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky – podľa veku bábätka)
Zeleninu, mäsko a pšeno uvar. Pšeno podľa návodu na obale. Zelenina a pšeno by mali spolu mať ideálne 130 g. Rozmix v mixéri na stredne hustú kašu, ak tvoje dieťa vie prehĺtať sústa, uvarené mäsko (min. 30g) nakrájaj na drobné kúsky a primiešaj do kaše (ak nevie, rozmixuj všetko aj s mäsom). Nakoniec kvapneme do kaše olej a zamiešame. Dobrú chuť!
Čítaj viac článkov z kategórie TU.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.