Príkrm po 6. mesiaci: Červená repa so sliepkou a kalerábom

Od 6. mes.: Pšeno s repou, kalerábom a sliepkou

Toto ,,Ružové pohladenie detského žalúdka“, ako som jedlo nazvala, je naozaj prekvapivo chutnou kombináciou repy, kalerábu, pšena a mäska.  Môžeš podávať na obed alebo na večeru. Chutil dokonca aj nášmu oteckovi!

Potrebujeme:

  • dve kolieska menšej červenej repy (najlepšie domáca)
  • koliesko kalerábu (1 cm hrubé)
  • 2 PL pšena
  • kvapka extra panenského olivového oleja lisovaného za studena
  • mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky – podľa veku bábätka)

Zeleninu, mäsko a pšeno uvar. Pšeno podľa návodu na obale. Zelenina a pšeno by mali spolu mať ideálne 130 g.  Rozmix v mixéri na stredne hustú kašu, ak tvoje dieťa vie prehĺtať sústa, uvarené mäsko (min. 30g) nakrájaj na drobné kúsky a primiešaj do kaše (ak nevie, rozmixuj všetko aj s mäsom).  Nakoniec kvapneme do  kaše olej a zamiešame. Dobrú chuť!

                                                                                                         Čítaj viac článkov z kategórie TU.

Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.