Tip na výlet: BioFarma a koliba pri Stupave (Záhorie)

S Emkou sme pre teba pripravili ďalší úžasný tip na výlet pre rodiny v lone prírody. Pritom je to len na skok od Bratislavy či Stupavy. Na Záhorí, kúsok za Stupavou sa nachádza úžasná kontaktná biofarba, kde sa tvoje deti môžu voľne poprechádzať medzi pobehujúcimi ovečkami 😉. A nielen to! Objavia aj iné zvieratá z farmy. Okrem nich spoznajú zaujímavé druhy stromov a rastlín, keďže biofarma sa nachádza v bývalej botanickej záhrade Univerzity Komenského. O ďalších výhodách farmy a zaujímavostiach aj pre rodičov ti píšem nižšie. Príjemné čítanie a prípadný výlet.

Základné fakty

Kde sa nachádza: Biofarma Príroda je pri Stupave, Bratislavský kraj, pri diaľnici (otvorené 10.00-20:00)

Dostupnosť: najlepšie autom

Náročnosť: ľahká prechádzka vhodná aj pre športové kočíky

Možnosť parkovania: pred farmou, bezplatné

Občerstvenie/strava: občerstvenie možné na farme (koliba s výdajom i terasou, pekáreň, predaj mliečnych výrobkov), príp. sa môžete občerstviť na posedení v areáli ( je ich veľmi veľa po celom areáli s bezpečnými odstupmi medzi nimi); k dispozícii i jedálenské ,,Ikea“ stoličky pre bábätká

Iné možnosti: cyklistika na farme (dostupné stojany pre bicykle v areáli) a v okolí

Vhodnosť pre kočíky: skôr pre športové kočíky keďže prevažuje terénny lesný povrch

Detské ihrisko:  áno 2 úžasné vonkajšie ihriská

Toalety a prebaľovací pult pre bábätká: čisté vkusné toalety aj s prebaľovacím kútikom

Vstup do biofarmy
Foto: emamamamu

Biofarma Príroda nadchne nielen deti, ale i rodičov

Ak máte možnosť, určite odporúčame navštíviť stupavskú biofarmu. Dodržíte tam všetko, čo je treba v ,,korona“ dobe i mimo nej 😉 . Farma je úplne baby-friendly, keďže v nej nájdeš prebaľovací kútik, či detské jedálenské stoličky. Tvoje detičky budú nadšené z voľne pobehujúcich ovečiek, ktoré si môžu pohladkať či behať s nimi po areáli. Okrem oviec tu chovajú kone, prasiatka, sliepky, husy a iné typické farmárske zvieratká. Tieto žijú už v ohrádkach s možnosťou ich pohladkania. Urob si predstavu z priložených fotografií:

Okrem zvierat sa deti vyšantia na vonkajších ihriskách – jedno veľké je hneď vedľa vstupu. Je plastové s tobogánom, húpačkami a inými vychytávkami. Ďalšie drevené ihrisko je pri salaši v srdci areálu a vychádza z konceptu farmy (domček, pieskovisko, mini lezecká stena, panely s podobou zvierat a pod.). Rodičov môže zaujať aj botanický chodník s unikátnymi stromami, či rastlinami, keďže sa farma nachádza v bývalej botanickej záhrade. Nás zaujali napr. obrovské šišky na stromoch, ktoré mali veľkosť skoro ako hlava malého dieťaťa. Pripájam zopár fotiek:

Ak by vám vyhladlo a radi by ste sa s deťmi občerstvili, môžete si kúpiť veľmi chutné varené jedlo v kolibe (ceny sú priemerné aj napriek blízkosti Bratislavy a početnosti návštev jej obyvateľov). Cenník s ponukou jedla a nápojov na fotografii.

príroda stupava emamamamu
jedálny lístok Biofarmy Príroda
Koliba
Koliba s terasou a chutnými pokrmami

Sadnúť si môžete na terasu koliby či na posedenie roztrúsené po farme. Dokonca sa vám môže stať, že na vás počas konzumácie bude pozerať ovečka či koza stojaca hneď vedľa. Tie sú voľne pustené a pohybujú sa medzi návštevníkmi. Kľudne vezmite aj piknikovú deku a spravte si piknik, prostredie je na to ako stvorené. Odporúčam navštíviť aj starú pekáreň a výrobňu mliečnych výrobkov, ktoré sú hneď vedľa salaša (možná platba aj kartou).

Určite sa s deťmi zdržíte min. 2 hodiny, takže výlet na pol dňa ako vyšitý! Verím, že sa tvojim deťom bude páčiť. 🙂

Objav aj ďalšie —> obľúbené miniFarmy pre deti (od Bratislavy po Nové Mesto nad Váhom).

Viac tipov na výlet TU.

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.