ekopark piestany-emamamamu-vylet

Tip na výlet: Eko Park Piešťany s deťmi (ZOO a ihrisko)

Snáď všetky deti majú radi zvieratká a ihriská. Keď sme objavili Eko Park pri Piešťanoch, ostali sme nadšení, teda najmä deti ;). Krásne prostredie s rybníkmi a možnosťou plavby na loďke, kontaktná ZOO, obrovské detské ihrisko s množstvom prvkov (o.i. i s vysokými tobogánmi), romantické zákutia s drevenými húpacími lavičkami pri vode. Pre hladošov možnosť uloviť si rybku, ktorú v rybárskej reštaurácii radi pripravia. Proste jeden skvelý výlet pre celú rodinu. Videjko z areálu nájdeš na konci.

Eko Park Piešťany- emamamamu

Základné fakty

Kde sa nachádza: medzi Piešťanmi a obcou Drahovce, pri hlavnej ceste (po.-ne.: 10.00-19:00)

Dostupnosť: najlepšie autom

Náročnosť: ľahká prechádzka vhodná aj pre kočíky

Možnosť parkovania: pred eko parkom/rybárskym dvorom, bezplatné

Občerstvenie/strava: občerstvenie i strava možná v rybárskej reštaurácii (má reštauráciu i samostatné výdajné okienko; 2 terasy vonku)

Iné možnosti: cyklistika na hrádzi Sĺňavy, návšteva Lodenice Piešťany, návšteva kúpeľného mesta Piešťany, prípadne ďalšie typy na výlet v okolí Piešťan až Trenčína

Vhodnosť pre kočíky: všetky typy

Detské ihrisko:  áno, úžasné obrovské vonkajšie ihrisko, veľa iných zábavných prvkov pre deti (vláčiky, automaty na plyšákov, húpacie siete a pod.)

Toalety a prebaľovací pult pre bábätká: čisté toalety

Ako sa dostaneš do Eko Parku?

Keď sa vyberieš do eko parku, určite choď skôr doobeda. Nachádza sa pri starej ceste kúsok pred Piešťanmi. Môžeš ísť aj po diaľnici D1, vtedy zíď cez exit do Piešťan a vydaj sa smer Trnava po starej ceste. Odtiaľ je to max 10 minút – veľké ihrisko Eko parku uvidíš z cesty po ľavej strane. Zaparkovať môžeš pred rybárskym dvorom – pozri na foto nižšie.

Eko Park Piešťany- emamamamu
Vstup do Eko Parku Piešťany z parkoviska
Eko Park Piešťany- emamamamu
Ihrisko pre deti, ktoré sa ešte len buduje (máj 2021)

Kontaktná ZOO v Eko Parku

V parku je kontaktná ZOO, kde detičky objavia niekoľko exotických i domácich zvierat hneď z niekoľkých kontinentov. Krásne upravený areál, pekné voliéry i zvieratká. Niekoľko z nich je možné si vziať na/do ruky. Ema vyskúšala uniesť papagája, páčilo sa jej i morské prasiatko, ktorých tam majú vo vonkajšom výbehu hneď niekoľko a deti si k nim môžu vliezť a pohladkať ich či nakŕmiť (krmivo sa tu kupuje). Kontaktné sú aj voliéry s papagájmi, pozri sa, vyzerajú takto:

V parku sa nachádzajú aj tieto zvieratá a krásne zákutia:

Eko Park Piešťany- emamamamu

Verím, že tip na výlet zaujal. Určite odporúčam navštíviť, deti budú nadšené. Ak by si chcel/-la absolvovať aj Ďalší výlet v okolí, skús si vybrať z nasledujúcich odkazov nižšie.

Ďalšie typy na výlety v okolí:

PS: Ďakujem za zdieľanie článku, oceníš tým moju snahu a čas. Tiež pomôžeš šíriť užitočné informácie iným rodičom.

2 komentáre

  1. Dobrý deň,
    pri chove Vašich zvieratiek máte skúsenosti s nákupom krmiva, preto prosím o informáciu: v akých cenách sa pohybuje krmivo na ohryz a tzv. letnina.

    Ďakujem pekne.

    S pozdravom

    1. Author

      Dobrý deň, žiaľ na Vašu otázku neviem odpovedať, nie som majiteľ EkoParku. Prevádzkujem blog s tipmi na výlety – jedným z nich je i EkoPark. Ďakujem a krásny deň prajem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.