hrad dobrá voda emamamamu

Tip na výlet: Hrad Dobrá Voda v Malých Karpatoch s deťmi

Navštív s deťmi zrúcaninu hradu Dobrá Voda v krásnej prírode. Pozrieť si môžeš aj pamätnú izbu J. Hollého či chatkovú osadu s kúpaliskom. Vhodné aj pre športové kočíky.

Základné fakty

Kde sa nachádza: v pohorí Malé Karpaty za obcou Dobrá Voda (poloha obce na mape TU), (Z. SR)

Dostupnosť: najlepšie autom

Náročnosť: ľahká prechádzka

Možnosť parkovania:  parkovisko pri kostole v obci, zdarma

Občerstvenie/strava: vlastné

Možnosti: opekanie, prechádzka do neďalekej chatkovej osady s verejným prírodným kúpaliskom (voda býva dosť studená), návšteva pamätnej izby J. Hollého v obci, turistický Chodník Jána Hollého; hľadanie Geocatch skrýš

Vhodnosť pre kočíky:  do chatkovej osady pre športové kočíky, detský nosič odporúčam na turistiku k hradu

Detský kútik/ihrisko/iné detské atrakcie: nie

Čo ponúka hrad Dobrá Voda pre deti a dospelých?

Zrúcanina Hradu je dostupná z centra obce, kde sa nachádza parkovisko. Od neho stúpaš popri pamätnej izby J. Hollého až k cintorínu. Cez neho priamo do lesa, kadiaľ vedie lesná cestička až k zrúcanine hradu. Spočiatku asfaltová cesta končí po vstupe do lesa za obecným cintorínom, preto je dobré si priniesť pre menšie deti napr. nosič. Výlet je nenáročný, prevažne rovinatým povrchom. Po ceste budeš míňať aj židovský cintorín. Hrad je na kopci, tam si treba dať pozor, kade detičky behajú. Na hrade sa nachádzajú aj opekaniská. Celú cestu na hrad sa môžete kochať krásnou prírodou a zeleňou. Ide o veľmi príjemný výlet, v tichu lesa. Ak si chceš oddýchnuť od hluku mesta, určite zvoľ turistiku na Dobrú Vodu.

Občerstvenie si radšej vezmi svoje. I keď v centre obce sa dá občerstviť v obecnej reštaurácii.

Alternatívnou je prechádzka k chatkovej osade po asfaltovej ceste, taktiež z parkoviska v centre. Je to pomerne dlhá cesta, na ktorej konci sa medzi chatkami nachádza parkovisko a verejné kúpalisko. Ak budeš pokračovať, prídeš až ku Kaplnke Najsvätejšej trojice.

Za dlhšou turistikou môžeš ísť po turistickom chodníku J. Hollého –  označuje ho zelená značka TZT 5107 (trasa Hradište pod Vrátnom – Dobrá Voda – Pustá Ves s dĺžkou 18,8 km).

Fotogaléria z výletu na hrad Dobrá Voda s deťmi:

hrad Dobrá Voda emamamamu výlet s deťmi
hrad Dobrá Voda

Objav viac tipov na výlet TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.