Tip na výlet: Objav históriu Trenčína a jeho lesopark

Po dlhšom čase sme zavítali s Emou do Trenčína. Síce bola jeseň v plnom prúde, počasie vyšlo na jednotku. Ani som nevedela aké krásne je toto mesto v jesenných farbách. A už vôbec som netušila, že je tu i lesopark! Ideálne miesto pre zvedavú detskú dušu.

Na námestí

Základné fakty o Trenčíne

Poloha: západ Slovenska  (GSP Trenčianskeho hradu: 48°53′39.45″S 18°02′40″V )

Dostupnosť a možnosť parkovania: najlepšie autom z diaľnice D1, stredne veľké platené parkovisko sa nachádza na okraji centra

Občerstvenie/strava/ubytovanie: na námestí  a pod hradom veľa kaviarní, barov, reštaurácie

Možnosti a atrakcie: materské centrum na námestí, lesopark pod hradom, hrad, výstavisko

 

Námestie

Trenčín, hrad a lesopark

Trenčín je ideálnym miestom na ,,vyvenčenie“ celej rodiny. Stačí zablúdiť do jeho centra, na námestie. Je dostatočne dlhé a široké, aby sa mohli detičky vyšaňtiť. Rodičom prídu vhod maličké útulné kaviarničky i pražiarničky káv pozdĺž celého námestia s krásnym výhľadom na hrad nad hlavou. V centre tiež počas týždňa funguje materské centrum, ktoré môžte s deťmi rovnako navštíviť.

Katov dom, Trenčín
Katov dom, Trenčín
Výhľad pri kostole, Trenčín

S deťmi sa môžete vydať objavovať i históriu mesta. Prechádzka historickými uličkami sa im určite bude páčiť. Prejdú aj kočíky. Môžete navštíviť Katov dom počas stúpania na hrad, vyššie tiež kostol s výhľadom až sa napokon dostanete k hradnej bráne a hradu. Vedľa kostola sme sa tradične zastavili aj my.

 

Katov dom v historickej časti Trenčína
Stúpanie k hradu

A čuduj sa svetu, objavili sme lesopark Brezina a Čerešňový park, skrytý za hradným múrom. Vkročili sme doň. Úžasný priestor pre deti. Rušnejšie centrum vystriedalo ticho a pokoj. Lesopark je na miernom kopci, takže budete tento kopec schádzať nadol (najskôr lesnou cestičkou, na konci sú aj schody), až sa ocitnete opäť v centre. V prípade hladu, nebudete mať problém nájsť reštauráciu. Kaviarne určite odporúčam tiež, už len kvôli výbornej káve, ako som spomínala vyššie. Krásny výlet prajeme!

Cesta do lesoparku
Navádzacia značka do lesoparku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesopark
Lesopark
Lesopark

 

                                                                                                 Objav viac tipov na výlet TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.