Tip na výlet: Zámocký park v Pezinku (opäť otvorený)

Zámocký park má tú správnu ponuku – zvieratá, vodu, lesík, zámok i detské ihrisko. Hoci je v centre mesta, ocitneš sa takmer v inom svete. Veď prečítaj si.

O parku som sa dozvedela z odporúčania kamarátky, mamičky.  Bola tam viackrát s deťmi. Vždy išlo o príjemnú prechádzku s výletom. Tak som jej navrhla, nech nás tam vezme. 😉

V Pezinku (Západné Slovensko) som už síce bola, ale nikdy priamo v parku. Veľkou výhodou je, že Zámocký park je dostupný peši aj z pezinskej vlakovej stanice (cca 10-15 min.). Rozhodli sme sa preto, že pôjdeme do Pezinka vlakom. Išlo o dcérkinu prvú jazdu, takže mala hneď niekoľko zážitkov za jeden deň. Navyše, Pezinok je veľmi pekné mestečko, s príjemným menším námestím, cez ktoré je potrebné prejsť, aby si sa do parku dostala.

Pezinský zámok vedľa parku

Dominantou parku je zámok. Pričom samotný park je oploteným areálom. Prostredie je čisté. Park mi pripomenul les. Cez park vedú štrkové cestičky, pre kočíky žiaden problém. Veľmi príjemným prekvapením bolo, že v strede parku je jazero. Je na ňom možné vidieť kačky, čo je pre deti veľkým lákadlom.

Ak už deti nebudú chcieť objavovať čaro zámockého parku, nezúfaj. Skoč s nimi hneď vedľa. Za plotom parku (neďaleko vstupu pri zámku) totiž objavíš väčšie detské drevené ihrisko, kde sa môžu detičky ešte poriadne vyšantiť.

Veľké detské ihrisko prístupné verejnosti

 

Veľké detské ihrisko prístupné verejnosti

Vstup do celého areálu ako aj na ihrisko je zadarmo.

Krásny výlet prajem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.