Priznávame sa. Sme na tejto pečenej zeleninovej zmesy úplne závislí. Hodí sa ku všetkému ako príloha, ale môžeš ju jesť aj samú. Je jednoducho úžasná. Sladučká chuť, všetko sa na jazyku jemne rozplýva… Vyskúšaj.
Potrebuješ:
- 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido
- 3 zemiaky (ak nechceš, nemusíš dávať)
- 2 mrkvy
- 1 zeler
- 2 veľké cibule (pokrájané nahrubo)
- celý struk cesnaku
- olivový olej
- bylinky podľa výberu
- voda
- soľ a korenie (iba do verzie pre dospelákov)
PS: ak si nie si istá, kedy akú potravinu zaviesť bábätku, pozri si túto tabuľku.
Tekvicu, zemiaky, mrkvy, zeler ošúp a nakrájaj na rovnako hrubé kocky. Cibuľu nakrájaj nahrubo. Struk cesnaku rozdeľ na menšie (nešúp ich). Všetko spolu zmiešaj a polej celú zmes trochou olivového oleja a vody, posyp bylinkami a v prípade verzie pre dospelých aj posoľ a okoreň čiernym korením. Všetko spolu ešte raz premiešaj. Nastav teplotu trúby na 180°C a peč na veľkom plechu prikryté 1 hod.. Potom prepni na režim teplovzdušnej trúby a peč ešte 30 minút.
Teraz už len ochutnať…Dobrú chuť. 😉
Čítaj viac článkov z kategórie TU.