Výborné ľahké bezmäsité cestoviny, na ktorých si pochutia aj rodičia. So smotanou vhodné od 10. mesiacov veku, s Lučinou od 1. roka. Sú vhodné na obed i na večeru.
Potrebuješ:
- polovicu balenia cestovín (podľa chuti, my preferujeme ,,vrtuľky“)
- voda na varenie
- 1 kyslá smotana (od 10. mesiaca) alebo cca. kelímok syru Lučina (od 1. roka)
- 2 strúčiky cesnaku (prípadne medvedí cesnak)
- buď mrazený (1 balenie) alebo čerstvý špenát
Cestoviny povaríš v hrnci vo vode do mäkka. Po uvarení, odlej 1,5 – 2 dl vody z cestovín do hrnčeka. Ostatnú vodu z hrnca vylej a cestoviny sceď. Na vedľajšej panvici si podus špenát s pokrájaným cesnakom. Následne do neho pridaj smotanu alebo Lučinu (podľa veku dieťatka). Pomiešaj. Zmes pridaj do cestovín a opäť všetko spolu premiešaj a nakoniec prilej odloženú vodu v hrnčeku a pomiešaj posledný raz. Hotovo!
Pre rodičov odporúčam cestovinky dochutiť soľou, korením a príp ešte na vrch nastrúhať trošku tvrdého syru.
Čítaj viac článkov a receptov TU.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!
Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.