Od 10. mes.: Špenátové cestoviny so smotanou alebo so syrom Lučina

Výborné ľahké bezmäsité cestoviny, na ktorých si pochutia aj rodičia. So smotanou vhodné od 10. mesiacov veku, s Lučinou od 1. roka. Sú vhodné na obed i na večeru.

Potrebuješ:

  • polovicu balenia cestovín (podľa chuti, my preferujeme ,,vrtuľky“)
  • voda na varenie
  • 1 kyslá smotana (od 10. mesiaca) alebo cca. kelímok syru Lučina  (od 1. roka)
  • 2 strúčiky cesnaku (prípadne medvedí cesnak)
  • buď mrazený (1 balenie) alebo čerstvý špenát

Cestoviny povaríš v hrnci vo vode do mäkka. Po uvarení, odlej 1,5 – 2 dl vody z cestovín do hrnčeka. Ostatnú vodu z hrnca vylej a cestoviny sceď. Na vedľajšej panvici si podus špenát s pokrájaným cesnakom. Následne do neho pridaj smotanu alebo Lučinu (podľa veku dieťatka). Pomiešaj. Zmes pridaj do cestovín a opäť všetko spolu premiešaj a nakoniec prilej odloženú vodu v hrnčeku a pomiešaj posledný raz. Hotovo!

Pre rodičov odporúčam cestovinky dochutiť soľou, korením a príp ešte na vrch nastrúhať trošku tvrdého syru.

                                                                                                      Čítaj viac článkov a receptov  TU.

Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!

Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.