Výborné rizoto, ktoré si môže dieťatko vychutnať už od 8. mesiaca svojho veku (bez rajčín). Odporúčam použiť domácu zeleninku a mäsko, chute budú vynikajúce. 😉
Potrebujeme:
- 1 hrnček semolinových cestovín ,,Risini“ (vyzerajú ako cestovinová ryža; semolina je pšeničná krupica)
- mäsko (ja som uvarila domáceho zajačika)
- zopár zelených luskov
- hrášok
- 2 stredne veľké rajčiny (POZOR! rajčiny sa zavádzajú až po 1. roku veku dieťaťa, ak máš mladšie dieťa, vynechaj ich)
- olivový olej na varenie
- bazalka na ochutenie
- voda na varenie surovín
Vo vode povar lusky, hrášok (množstvo nechám na teba). V inej nádobe uvar podľa návodu na obale aj cestoviny Risini, po uvarení ich sceď a prelej vlažnou vodou. Rovnako si priprav varením aj mäso (kľudne môžeš použiť aj mäso z poctivej domácej polievky), po uvarení ho nakrájaj na malé kúsky. Rajčiny zalej vriacou vodou, aby si ich o chvíľu mohla ošúpať zo šupky a nakrájať na maličké kúsky. Lusky po uvarení do mäkka taktiež nakrájaj na maličké kúsky.
Cestoviny, nakrájané lusky, rajčiny a hrášok zmiešaj dokopy, pridaj trošku olivového oleja a dochuť bazalkou.
Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme v prípade, že ide o dieťa mladšie ako 1 rok!
Vhodnosť jednotlivých ingrediencií a ich postupnosť zavádzania si môžeš skontrolovať v prehľadnej tabuľke TU.
Pokrm z viacerých surovín a s obsahom lepku podávaj, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.