Krémový šošovicový príkrm s mäskom

8. mesiac: Krémový šošovicový príkrm s mäskom a tarhoňou

Pokiaľ sa chystáš uvariť  šošovicovú polievočku, nezabudni šošovičku odložiť i tvojmu bábätku, vieš z nej totiž uvariť ekvivalent polievky, resp. prívarok v podobe príkrmu.  Údené mäsko nahradíš vareným, príkrm dochutíš majoránkou. A je to 😉 .

Potrebujeme:

  • 1 PL červenej šošovice
  • 1 malý zemiak
  • voda
  • mäso (ja som použila 30 g domácej sliepky)
  • 1 PL tarhone
  • štipka majoránu
  • kvapka oleja

Červenú šošovicu si vopred namočíme na 2 hodiny do vody a následne uvaríme v  čerstvej vode do zmäknutia.  Uvaríme si tiež pokrájaný zemiak, tarhoňu a mäsko.  Všetky suroviny po uvarení vložíme do mixéra, dolejeme 1dl vody alebo vývaru z niektorej suroviny (mäso/šošovica/zemiak) a mixujeme pokým sa nevytvorí stredne hustá kaša. Napokon kvapneme do príkrmu olej a nasypeme doň majorán, všetko zamiešame. Podávame drobcovi.

Čítaj viac článkov z kategórie TU.

Pozor: jedlo nesolíme, nekoreníme, necukríme!

Kašu z viacerých surovín a s obsahom lepku podávajte, ak si už alergickú reakciu na tieto suroviny vopred u dieťaťa vylúčil/-la tzv. jednodruhovým podávaním daných surovín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.